Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web rop janze 2Thema Boekenweek 2015: Waanzin, te gek voor woorden

Afgelast !
uitgesteld naar latere datum

Cabaret Rop Janze

vr 13 mrt 

 

Denkend aan Holland ...

Cabaretier Rop Janze komt naar het Stroomhuis vanwege de Boekenweek (7 tot 15 maart)
Hij bengt het poëtische cabaretprogramma “Denkend aan Holland”.

Leraar Nederlands Chris Kleinegris laat zijn licht schijnen op de diepere betekenis van dit gedicht en haalt meer uit het gedicht dan Lucebert bedoeld heeft.
Annie van Driel echter – een tweede door Rop gespeeld personage – presenteert een totaal andere interpretatie tijdens haar eigen versie van het programma Candlelight op de lokale radiozender Magnolia.
Naast het spelen van personages vertelt, zingt, dicht, drinkt, grapt en rapt Rop in dit programma vol afwisseling en interactie.
Speciaal vanwege de Boekenweek heeft Rop zijn programma aangepast aan het thema ‘Waanzin in de letteren’.

Een mens heeft ongeveer 50.000 gedachten per dag. Daarvan is zeventig procent negatief. Dat is toch waanzinnig? Rop Janze geeft een aantal onuitgesproken gedachten bloot. Denkt u dat u dat aandurft?

 logo  Bibliotheek Rivierenland“Een programma met vlotte teksten, rake gedichten en liedjes. Janze zegt dat het tegenwoordig bij alles wat we doen om de kwaliteit ervan gaat, zelfs in onze vrije tijd. Wat dat betreft, zit het met zijn voorstelling wel goed. Die is van hoog niveau.”
(Het Parool)

 “Prachtige sketches, gedichten, grappen en liedjes door taalkunstenaar Rop Janze.”
(weekblad De Sallander)

NB: Dit doet Stroomhuis opnieuw samen met Bibliotheek Rivierenland!


Het gedicht (uit 1953) van Lucebert luidt als volgt

 

Visser van ma yuan
 
onder wolken vogels varen
onder golven vliegen vissen
maar daartussen rust de visser

golven worden hoge wolken
wolken worden hoge golven
maar intussen rust de visser
 
 

 


  

 

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner