webargentijnenExpositie van negen Argentijnse beeldend kunstenaars

'NEgEn aRgentIJNEN in

NEERIJNEN'

schilderijen en foto’s

t/m zo 27 aug

De tentoonstelling is alle dagen open (m.u.v. maandagen), steeds van 11 tot 17 uur, toegang vrij. 
NB: De negen beeldend kunstenaars uit Argentinië bieden een korting van 20 procent aan bij de aankoop van de door hen in Stroomhuis geëxposeerde werken.

webzachtekracht22019

Zachte kracht

Expositie van Bouke Feleus (Zoelen) musicus en schilder,
en Meau Verweij (Geldermalsen) installatiemaker en woordenmens
dinsdag 10 september t/m zondag 6 oktober

Woensdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur.  Toegang vrij.

Opening expositie:
zaterdag 14 september
passend bij het open momumentendag thema 'Plekken van Plezier': Bouke Feleus – componist, muzikant en schilder – speelt vanaf 14:00 uur gitaar. En bewonder de beschilderde bruidsjaponnen van Meau Verweij!

Noot: Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september wordt deze tentoonstelling kort onderbroken vanwege de open atelier route van WaardArt.

Bijna 10BIJNA 10

EXPOSITIE VRIJDAG 1 T/M ZONDAG 17 NOVEMBER

In november donderdag t/m zondag van 12 t/m 16 uurEen beetje Piet Mulder en Willem van Hoogdalem en Marion Murman
Aan het einde van het negende Stroomhuis expositie jaar bieden we een herinnering aan eerdere exposities. In 2011 organiseerden Evert en Sarida de eerste expositie, één gewijd aan de Betuwe en Piet Mulder.
Nu tonen zijn weer 9 werken van hem. Zij kozen voor de dorpen in deze omgeving.
Honderd jaar geleden werd Piet Mulder geboren.

Willem van Hoogdalem heeft met nog zes andere personen van 1960-1965 les van hem gehad en trok vijf jaar met hem op; samen het Rivierenland en meer vastleggend. Willem herinnert hem als een geweldig goede tekenaar en schilder, en bovenal als een goed en gezellig mens. Hij zegt: “ik maak nu veel werk waar ook een beetje piet mulder in zit.”
Marion, die in het bezit is van enkele portretten geschilderd door Piet Mulder, vult de expositie aan met negen werkstukken. Gedreven door inspiratie en met de wil te creëren bewerkt Marion al ruim 25 jaar met de handen aarde tot er iets moois ontstaat. Alle technieken die zij beheerst heeft zij met vallen en opstaan zich eigen gemaakt.
De verhouding tussen mens en dier, de vriendschap van een dier en het dier in de consumptiemaatschappij inspireren haar.

van her naar hier websize

Van her naar hier

Expositie 9 t/m 31 oktober

dagelijks van 11 tot 17 uur,
maandag en dinsdag gesloten

vrij entree

Soms wil je reizen, soms brengt werk, een uitdaging of een drang je ertoe …. Soms is er een noodzaak die je niet wilt.

Twee kunstenaars – Friedy Evers Duijsters*, Belgische van geboorte en artistiek gevormd door Latijs Amerika en Mouafk Khazaal, Syriër geschoold in zijn eigen land, in 2015 gevlucht en sindsdien wonend in Nederland – tonen hun werk in beeld en woord.
En dan is de vraag:
… waar ben je aanwezig en waar ben je afwezig?

Het pad van pijn van Mouafk Khazaal. 

Mouafk is een Arameeër uit Syrië. Hij is zowel kunstenaar als tandarts. Hij studeerde kunst aan het Art Center in Homs in 1986 en exposeerde daar en in Damascus in 2010 en in 2014 in Libanon. Na zijn vlucht naar Nederland, waar hij in Ede zijn eerste expositie had, volgden andere exposities en nu in Neerijnen.

Citaat
“Met kunst hebben wij naast het brood ook een uitzicht op de zegen van een altijd durende vrijheid. In het land van Vincent van Gogh, die mijn eerste en grote leraar was en is, zoek ik in mijn schilderijen een plaats voor menselijkheid en geluk binnen de tragedie.”

VAN HER NAAR HIER tevreden FriedaFriedy Evers Duijsters* is geboren te Arendonk (België). Al haar hele leven heeft Friedy een passie voor beeldende kunst. Ze heeft jaren les gegeven op het jeugdatelier in Valkenswaard, totdat ze in 1970 met haar man naar Brazilië vertrok. Daar kreeg ze schilderlessen van verschillende kunstenaars. Ze nam er ook haar eerste beeldhouwlessen. Het “grote” werk begon echter toen ze in Mexico woonden. Daar werkte ze 3,5 jaar op een atelier onder leiding van een Mexicaanse beeldhouwer. Ze stond met haar beelden op de wekelijkse kunstmarkt in Mexico-stad, totdat ze met haar gezin naar Indonesië vertrok. In 1986, terug in Nederland, besloot Friedy alsnog een opleiding schilderen en beeldhouwen te volgen aan de akademie in Neerpelt, België. Na een onderbreking, omdat ze in 1995 weer naar Brazilië vertrok, kon ze in 2000, terug in Nederland, haar opleiding voltooien.
Tijdens haar vele reizen, leerde ze veel andere culturen kennen. Ze is vooral gefascineerd door de Indiaanse bevolking. In haar beelden is die invloed sterk terug te vinden in de vrouwenfiguren die rond van vorm zijn. Ze stralen rust en tevredenheid uit, onaangetast door de moderne, gehaaste, trendy maatschappij. Friedy exposeerde op diverse plaatsen. Haar beelden zijn, door haar omzwervingen, over de hele wereld verspreid geraakt.

 

*) Friedy Evers hoopt zondagmiddag 20 oktober zelf aanwezig te zijn bij haar expositie.

dit zijn wij januari 2020

“DIT ZIJN WIJ”


Expositie van werk van vrijwilligers van het Stroomhuis Neerijnen 

 

3 t/m 19  januari 2020

 

Open steeds van donderdag
t/m zondag van 12 tot 16 uur

 

 

Het Stroomhuis start het 10e expositiejaar. In de laatste negen jaar zagen al meer dan 45.000 personen een expositie.

Ook nu zal er weer werk van de vrijwillgers te zien zijn.  Zij laten producten van hun creativiteit zien. U kunt beeldende kunst, zoals aquarellen, olieverf, gemengde techniek, foto’s, weefkunst of beelden aantreffen.  En ook teksten.

De meeste kunst is te koop en veelal aantrekkelijk geprijsd.

De toegang en het parkeren zijn gratis

Van Pallandtweg 1, Neerijnen

PS De Uit-spanning is geopend en u kunt heerlijk wandelen in het bos en op de dijk

Een verfrissend start van een nieuw kunst-, cultuur- en natuurjaar wordt u aangeboden door de vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen.

… en misschien brengt het u ook nog op een idee …

om ook vrijwilliger bij het Stroomhuis te worden, bijv. door eens per maand drie uur suppoost te zijn..

MozaikHet Mozaiekgilde

Expositie van
donderdag 22 november t/m zondag 22 december

donderdag t/m zondag van 12 tot 16 uur
maandag t/m woensdag gesloten