MozaikHet Mozaiekgilde

Expositie van
donderdag 22 november t/m zondag 22 december

donderdag t/m zondag van 12 tot 16 uur
maandag t/m woensdag gesloten

 

Het Mozaïekgilde is een vereniging van kunstenaars uit heel Nederland. Alle leden zijn professional. Ieder maakt zowel vrij werk als opdrachten met mozaïek.
Het gilde toont in het Stroomhuis de al eeuwen oude traditie van mozaïek. Ook nu is die werkwijze nog volop in beweging en door en door eigentijds. Mozaïek biedt enorm diverse mogelijkheden van vorm en expressie.
Het thema dat het Mozaïekgilde hanteert bij deze expositie is "Food". Dit kan letterlijk worden genomen maar ook figuurlijk.

Mozaïek is de techniek van weerbarstige materialen en veel arbeid. Slow art in een tijd van snelle indrukken. Maar ook weerbaar, slijtvast en letterlijk en figuurlijk schitterend in vele gedaantes en omstandigheden. Het kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

De volgende personen zijn lid van het gilde: Mariëlle Baets, Monique Boncz, Henny Borra, Elsbeth Fokker, Jeanine Gerlofsma, Ted Moelker, Peter van Toorn Vrijthof, Jeannette van Wezenberg, Nanne Wilders en Antien Zuidberg

Sommige leden van het gilde specialiseerden zich in glas, anderen in tegel, keramiek of marmer. Ieder werkt met eigen kracht en kleur.

Welkom, laat u verrassen door de moderniteit en veelzijdigheid van deze oeroude kunstvorm.