webbeeldschrift2019Expositie op de grens van water, beeld en woord - Yvonne de Graaff, Sandra van Velzen & Henk Versteeg 

Beeld en Schrift

woensdag 12 t/m zondag 30 juni

dagelijks van 11 tot 17 uur, m.u.v. de maandagen, toegang vrij


Op za-middag 22 juni en zo-middag 23 juni geeft Yvonne de Graaff in Stroomhuis ‘boekdrukworkshops’


over de beeldend kunstenaars

 

Henk Versteeg en Sandra van Velzen zijn kunstenaars die beiden fotografie als uitgangspunt voor hun kunst gebruiken.


Henk is van oorsprong fotograaf en houdt zich bezig met fine art fotografie, een combinatie van foto en geschilderde elementen. Het uiteindelijke beeld wordt afgewerkt op diverse materialen, zoals aluminium dibond of fineart papier.


Sandra maakt mixed media werk en gebruikt haar foto’s als basis. Foto’s worden verwerkt tot zeefdruk, het ontwerp van een textiel werk of worden direct afgedrukt op stof. In alle gevallen wordt de stof nog met verf en/of naaimachine bewerkt.


Beide fotograferen vooral in het prachtige rivierengebied langs Waal, Rijn en Linge. De uiterwaarden, wetlands, natuur en dorpjes langs de rivieren zijn in alle jaargetijden een bron van inspiratie.Yvonne de Graaff
(Atelier Liberarius) 


Vanaf haar 16e is zij al gefascineerd door het ambacht van handboekbinden.
Het Grafische vak alleen gaf al snel niet de voldoening die ze zocht, ze wilde naar het echte ambacht toe.
Na het leren van de oude en nieuwe technieken van het vak kon zij haar passie uitbreiden met de restauratie van boeken, een specialiteit die haar heel erg aan het hart ligt. Vanaf 2011 heeft Yvonne haar eigen binderij of werkt zij op locatie. Sinds 2014 in een mooi atelier in Pand 9 in Zaltbommel. Is zij boekbinder of restaurator? Handboekbinder met als specialisme restauratie. Nieuwe ontwerpen of oude boeken herstellen, geen boek is hetzelfde en daardoor is iedere opdracht is weer een mooie uitdaging.

Yvonne werkte als o.a. voor het Rijksmuseum en aan de Universiteit Bibliotheek Leiden. In  2008 behaalde zij aan het Nationaal Archief het Certificaat Boekrestauratie.