HET BEELD VASTGELEGD
Leontien Janssen en Lucy Kersten, schilderijen
Gerda ter Keurs, beelden

Te zien van woensdag 3 juni  t/m zondag 28 juni

expositie juni 20 2In 2019 organiseerde het Stroomhuis samen met Bibliotheek Rivierenland en leden van WaardArt een programma met een kunstlezing over “Lezende vrouwen in de schilderkunst”, een silent reading session in de open lucht, waarbij de deelnemers aan deze lees sessie door de leden van WaardArt geschilderd konden worden. Op deze expositie zijn daar enkele resultaten van te zien, maar ook beelden en schilderijen geïnspireerd op de vrije natuur. Een zomers programma begonnen in 2019 waarvan naast ander beeldend werk de resultaten nu te zien zijn.

Lucy Kersten maakte na haar opleiding modevormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten onder andere portretten in
opdracht. Sinds enkele jaren heeft zij met veel genoegen het schilderen weer opgepakt. Haar thema is de mens in relatie tot zijn omgeving: ‘Ik houd er van mensen weer te geven in een bepaalde situatie, soms in interactie. Je bent wie je bent met en door de ander. Binding met andere mensen is volgens mij de essentie van het leven.’ Zij schildert en tekent vaak mensen in een bepaalde situatie, soms in interactie met elkaar. Hiermee wil zij een verhaal vertellen. Misschien is de mens of de situatie herkenbaar voor u en geeft u er voor uzelf een betekenis aan.expositie juni 20 3

Leontien Janssen is aquarellist. Ze schildert portretten in aquarel. Maar ook landschappen, tuinen en (bloem)stillevens. Op deze expositie is er, behalve aquarellen met het thema ‘lezende vrouwen’ en portretten, ook landschappelijk werk te zien, met name oude half vergane knotwilgen en populieren in de Heesseltse uiterwaard of wijdere omgeving.

maagd 3
Gerda ter Keurs
 is geboren in Oldenzaal. Ze volgde beeldhouwlessen aan de kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch en behaalde daar ook haar onderwijsbevoegdheid in tekenen. Vanaf 1980 maakte ze voornamelijk portretten en grote figuratieve beelden in opdracht. Sinds een aantal jaren werkt ze ook in kleiner formaat. Gerda wordt vooral geïnspireerd door vrouwen. Zo maakte ze onder andere een serie beelden van Afrikaanse vrouwen.

In tegenstelling tot het hakken in steen, waarbij je van buiten naar binnen werkt, modelleert ze met was en klei, waardoor haar plastieken van binnen naar buiten ontstaan.

Het verbeelden van emoties en gevoelens is haar voornaamste drijfveer.

 

Nanne Balyon (1960 – Den Haag)
Nanne woont op een oude boerderij op de Marienwaerdt. Hij heeft enorme hoeveelheid werk, van portretwerk tot landschappen en stillevens. Nanne komt uit een kunstenaarsfamilie, vader en drie broers zijn allen kunstenaar: André, Nanne en Simon. Hij is de middelste van vijf broers. Nanne leerde het vak aanvankelijk van zijn broer André, maar nam later les bij Hans van Moerkerken. (Bron: Wikipedia)
Nanne Balyon 1Hijzelf is vooral geïnspireerd door zijn vader. De belangrijkste inspiratiebron in het werk van Balyon is de natuur; hij is met name bekend vanwege de manier waarop hij het licht in zijn schilderijen weergeeft. Verder is hij bekend vanwege de manier waarop hij de verschillende seizoenen weergeeft. Ook heeft hij enkele muurschilderingen gemaakt, onder meer in Almere en Amsterdam.