marleenkollerill1EXPOSITIE “OOGST TIJD … NU!”

MARLEEN KOLLER-SMIT (schilderijen) 
PETER PETERSEN (beelden)

Vanwege de bijzondere weersomstandigheden zal de expositie op vrijdag 7 t/m zondag  9 augustus gesloten zijn.

Vanaf donderdag 13 augustus zal de expositie op zaterdag en zondag geopend zijn van 11 tot 17 uur. 

Dit betreft 15 en 16, 22 en 23 en 29 en 30 augustus

Marleen Koller-Smit
Marleen wordt geïnspireerd door de wereld om haar heen.
Verbondenheid is de kern van haar bestaan, dat inspireert en stimuleert haar om altijd weer door te gaan. Doen en niet te veel denken, aandacht schenken...marleenkollerill2

Het werk is een weerspiegeling van hoe zij in het leven staat, zonder remmingen, direct, niet altijd precies wetend waar zij naar toe zal gaan. Een uiting op doek brengt een impressie tot leven, wat ze door wil geven...

Marleen is werkzaam geweest in het Passend Onderwijs daarna heeft zij zich volledig toegelegd op schilderen in haar atelier in Haaften en het runnen van haar Bed en Breakfast in Schoorl. Zij schildert in een abstract-figuratieve stijl, waarin vrouwen de hoofdrol spelen en in haar meer abstract werk staan huizen en landschappen centraal.
Zie ook www.marleenkoller.nl


Peter Petersen

peterpill1Via zijn bronzen beelden grijpt Peter terug naar de tijd van boer en visser, en de hang naar natuur en overleven. Peter haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de nabije natuur en maakt zijn beelden dan ook vaak naar model van oer-Hollandse dieren. In de loop der jaren heeft hij ook exotische dieren, objecten, mensen en zelfs de uitgestorven Dodo gemaakt.
Eeuwen geleden spoelde een Deense schipbreukeling bij de toentertijd voorname havenstad Harderwijk aan. De doorvertelde verhalen en belevenissen van deze voorvader van Peter Petersen, en de generaties zeelieden en bottervissers erna, hebben een basis gelegd voor Peters werken. Peter is opgegroeid in 't Gooi, maar bracht daarnaast een belangrijk deel van zijn jeugd door in Harderwijk, in de schaduw van het Linnaeustorentje. Na zich op verschillende fronten in de kunsten te hebben gemanifesteerd betrok hij met zijn gezin in 1984 een eeuwenoude boerderij tussen Maarssen en Tienhoven. Naast de beeldende kunst werd aanvankelijk een boerenbedrijfje in praktijk gebracht. Tussen de vogels en het vee viel het besluit om in de traditie van het realisme te gaan werken. Vanuit het atelier in de natuur van de Bethunepolder gaat hij zijn eigen gang en probeert zich niet teveel te laten beïnvloeden. Regelmatig wordt de weidsheid van de polder verruild voor het mooie Waddeneiland Vlieland, met zijn prachtige Noordzeestrand en Waddenzee als inspiratiebronnen.