2301zuidwaartsill2 ZUIDWAARTS

Keramiek en Schilderijen van Ellen Venrooij, Marcel Rus en Peter Venrooij.

ZUIDWAARTS - KERAMIEK EN SCHILDERIJEN

Te zien donderdag 23 januari t/m zondag 23 februari

Marcel Rus
Marcel Rus (Sint-Michielsgestel) maakt abstracte werken van hergebruikt textiel en acryl verf, met een boodschap. Het zijn kunstwerken met fel kleurgebruik, tastbaarheid van de textiel die rust uitstralen. Achter het kunstwerk zit meestal een verhaal.
Veel werken zijn gemaakt rond een specifiek actueel thema bv dreiging in de wereld of life events.
Marcel volgde opleidingen op het gebied (2003\2005) assembleren met leer en schilderen. Hij had exposities in de omgeving van den Bosch en nu ook boven de Waal. Hij heeft een eigen onderneming: ‘Marcel Rus Art’.

Ellen Venrooij - Claussen
Het keramische werk van Ellen Venrooij - Claussen wordt gekenmerkt door duidelijke vormgeving en harmonie. Structuren en mooie kleurstellingen bepalen de uitstraling van haar keramiek. Een persoonlijke esthetische zoektocht naar steeds weer nieuwe vormgeving. Behalve schalen, vazen en gebruikskeramiek werkt Ellen ook in vrije vormen. Afgelopen tijd werkte ze ook aan projecten in de openbare ruimte.

Peter Venrooy
Peter Venrooy woont en werkt in Zaltbommel.. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst te Tilburg. Hij werkt in diverse thema’s, waarbij vooral landschappen, figuurstudies en vissen de boventoon voeren. Als schilder/tekenaar legt hij zich de laatste tijd ook toe op het maken van boekillustraties. Steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen in de weergave van de geziene werkelijkheid. Zijn schilderijen en tekeningen zijn grotendeels gefantaseerde composities, gebaseerd op de visuele indrukken opgedaan bij lange wandelingen of trektochten in de natuur. De zoektocht naar harmonie en evenwicht in alle beeldende aspecten bepalen het werk. Ook wordt zijn werk gekenmerkt door een grote gelaagdheid, aandacht voor sfeer en lichtval en door een eigen handschrift en schilderwijze.
Zijn atelier 102 is te vinden in Pand 9 te Zaltbommel