web waardart a­Ontdek de creatieve mogelijkheden van uw kind of kleinkind 

Kunstworkshops WaardArt Lente

1 t/m 15 april

Negen kunstworkshops door negen WaardArt leden voor kinderen en hun (groot)ouders!

deelname aan de workshop € 10
aanmelden met een mailtje naar

Kunstenaarsorganisatie WaardArt, Welzijn Neerijnen en Stroomhuis Neerijnen werken ook in 2015 weer samen om kinderen en hun ouders en/of grootouders een boeiende middag te bieden.

Wanneer? - de workshops zijn op 1, 6, 11 en 15 april
Zie voor details het onderstaande schema.

Hoe? - kinderen en hun (groot)ouders doen SAMEN een workshop en tonen de resultaten van april tot september.

Waar maken? - in het atelier van een kunstenaar of in het Stroomhuis

Waar exposeren? - bijvoorbeeld in dorps- en kulturhuizen, de Dikke Toren in Varik, in molens, scholen en Stroomhuis Neerijnen

Het gemaakte werk zal van mei tot en met Open Monumenten Dag (OMD) – 2zaterdag in september – te zien zijn.
Op zaterdag 12 september is in Stroomhuis Neerijnen een uitgebreide expositie in het kader van Kunst en Ambacht, het thema van Open Monumentendag 2015.

datum tijd soort kunst bij wie adres
 1 april 13.30 -15.30 uur experimenteer met aquarel Jan Hento Prins Willem Alexanderschool, Ophemert
6 april 13.30 -16.30 uur schilderij of collage maken van gevonden materiaal Hans Vernooij Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1
6 april 14.30 -16.30 uur portret tekenen Darja Vos Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1
11 april 10 -17 uur leef je uit met klei Riet Verbeeck Wilhelmina straat 26, Meteren
in atlier "de Kersentuin"
11 april 10 -17 uur werken met speksteen Paul Verbeeck Wilhelmina \straat 26, Meteren
in atlier "de Kersentuin"
15 april 14 -16 uur drie dimensionaal schilderen Anneke Gostelie Koningstraat 15, Haaft
, in het atelier "de oude brandweerkazerne"
15 april 13.30
-16 uur
fantasie in klei Anke de Jong Waalbandijk 1, 4061 AK, Ophemert, in het atelier
15 april 14 -16 uur versier je eigen beker Anna Sloot Pastoriestraat 4, Opijnen, in het atelier
15 april 13.30 -
15.30 uur
voelbaar schilderen Mandy Jones Burensedijk 31, Buurmalsen,
atelier ‘The Art Room’


De kosten van de workshop bedragen € 10 per persoon en zijn een vergoeding voor de hulp van de kunstenaar, het gebruik van zijn of haar ruimte en het gebruikte materiaal.

De workshops zijn in de maand april en zullen óf in de ateliers van de kunstenaars óf op de eerder genoemde locaties plaatsvinden.web waardart b

Deelnemende kunstenaars verzorgen éénmalig een workshop van één dagdeel.

Vanuit het werk en de inspiratie van de kunstenaar gaan de cursisten aan de slag.
Kinderen met hun (groot)ouders krijgen op die manier de kans om iets creatiefs te doen en een kunstwerk te maken.

Ga de uitdaging aan en laat uw (klein)kind scheppend bezig zijn, en doe zelf ook mee!

meer info op:
www.waardart.nl/nieuws/

Zorg dat je er bij bent en geef je snel op!W
AARDART LENTE 2015 VOOR KINDEREN EN HUN (GROOT)OUDERS

voorbeelden van het werk van de deelnemende kunstenaars

web waardart c web waardart d
   Anke de Jongh    Anna Sloot
 
web waardart k

 web waardart e

               Jan Hento     Anneke Gostelie
 
 


web waarart r

 

web waardart o

 web waardart g
   Mandy Jones    Riet Verbeeck    Darja Vos
 
web waardart nweb waardart kinderen 2


 web waardart l
   Paul Verbeeck    Hans Vernooij    Jan Hento
 
             
   

   
   

Nieuws  

Rotonde bij Stroomhuis

begin juli week dicht

De route naar Stroomhuis Neerijnen wordt al lange tijd ernstig gehinderd. Nu nog erger. Van ma 3 tot vr 7 juli is - naar wij via verkeersborden mogen vernemen - ook de rotonde tussen Waardenburg en Neerijnen compleet afgesloten, voor alle autoverkeer. Dit vanwege de aanleg van een fietspad langs de Steenweg, dat is de weg van Geldermalsen naar Waardenburg en Neerijnen. Dorp Neerijnen, Stroomhuis en onze horeca UIT-spanning zijn hierdoor tijdelijk nog moeilijker bereikbaar.
Per auto kan dit dan wellicht het beste alleen nog 'binnendoor', via Opijnen. Om in Opijnen via de snelweg te komen: kies op de A15 de afslag naar Geldermalsen/Est, en dan naar Est, en vervolgens doorrijden naar Opijnen, en tenslotte naar Neerijnen.

Onze excuses voor dit grote ongemak. Maar de gemeentelijke en provinciale autoriteiten zijn buitengewoon laks en geven hierover geen enkele informatie, ook niet naar ons, de bewoners van het dorp en andere direct betrokkenen.
Dat dit fietspad er alsnog komt, lijkt ons overigens een heel goede zaak.


Rabo-prijs Stroomhuis


Stroomhuis Neerijnen heeft bij Rabobank West Betuwe een mooie prijs gewonnen. Doordat veel leden van de Rabo bij hun actie 'Een aandeel in de Betuwe' op Stroomhuis stemden, ontvangt ons cultureel centrum van de bank liefst € 958,53. Dit bedrag is bedoeld om een nieuwe activiteit mogelijk te maken. Dat is een maandelijkse concertserie 'Wereldse klanken' die in september van start zal gaan. Ook vorig jaar won Stroomhuis al eens zo'n leuke Rabo-prijs, toen voor het succesvolle concertprogramma 'Rivierenland Klassiek'. Dat wordt ook komend najaar voortgezet.


webkoekoek
Vogelweek 2017

Za 13 mei stond Stroomhuis in het teken van de Nationale Vogelweek van Vogelbescherming. 's Morgens vroeg, bij het krieken van de dag, was er weer de traditionele vogelexcursie 'Vroege Vogels', op Landgoed Neerijnen. Niet minder dan 59 verschillende vogelsoorten werden waargenomen. Voor een overzicht daarvan, klik hier.
's Avonds vertoonde het Filmhuis van Stroomhuis twee prachtige vogelfilms: 
‘De terugkeer van de ijsvogel’ (van Cees van Kempen), en de eerste documentaire in de filmgeschiedenis (uit 1922 !) over de bijzondere gedragingen van de koekoek (op foto: jonge koekoek, gevoerd door zijn 'pleegmoeder' kleine karekiet).


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


webcettis
Primeur: Cetti's zanger


Voor het eerst is er op Landgoed Neerijnen een Cetti's zanger waargenomen. Dat was tijdens de vogelexcursie Vroege Vogels I, op za 25 maart. Deze vooral Italiaanse zangvogel rukt op naar het noorden. Al langer is Cetti's zanger - vernoemd naar een Italiaanse vogelaar die deze zangvogel het eerst observeerde - een vaste gast in de Biesbosch. Nu ook is deze zuidelijke zanger inmiddels al meerdere keren waargenomen op landgoed Neerijnen!
Voor de lijst van de nu 57 waargenomen vogels, klik hier   


Steenweg afgesloten

Bezoekers Stroomhuis, komend van Geldermalsen, let op: de Steenweg van Meteren naar Waardenburg is afgesloten. Dit vanwege de aanleg van een fietspad. Dit duurt tot de zomer. Daarom rijden via snelweg A2, afslag Waardenburg. Het kan ook via A15, Est en Opijnen, maar dat is erg om.


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)


Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren, geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. We zoeken meerdere mensen (m/v) die het leuk vinden om licht, geluid en niet zelden ook beeld bij onze voorstellingen goed in te regelen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres  . Leuk als je je aangesproken voelt !


web sapdag
Vers appelsap te koop
in Stroomhuis

Stroomhuis Neerijnen hield in oktober weer zijn fameuze jaarlijkse Sapdag. Dat was voor alle mensen in onze regio met een of meer fruitbomen in hun tuin. En die niet weten wat zij met al dat prachtige fruit aanmoeten.
Stroomhuis heeft echter ook zelf zo'n 500 kilo appels voor eigen rekening tot heerlijk vers vruchtensap laten persen. Dat sap is afkomstig van biologisch geteelde appels, zoals van fruitteler Louis Ruissen uit Varik. 
Dat eigen gemaakt sap is minimaal twee jaar houdbaar, en bij ons verkrijgbaar voor € 8,50 per pak van vijf liter
Vraag er naar als u Stroomhuis bezoekt! Want U kunt een of meer pakken van ons verse sap zo meekrijgen. Ook heerlijk en gezond voor kinderen en kleinkinderen!


   

Cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen ontvangt diverse financiële bijdragen. Dit ter versterking van de techiek achter wat wij doen:
Investeren in betere stoelen, beeld, geluid en belichting.
Daarnaast soms ook om kostbare programma's betaalbaar te houden. 

Naast stichting Vrienden van het Stroomhuis zijn onze sponsors:
logo GLK-fcvsbLogo

top logo pbc anjer 1

Prins Bernhard Cultuurfonds

rabobanklogo

Rabobank West-Betuwe

Logo Gemeente Neerijnen

Gemeente Neerijnen

paal Oranje Fonds-bloklogo vsi 285x156

logo lions

Lionsclub Neerijnen 

 
 
   
© 2004-2016 StroomhuisNeerijnen